Thursday 2 February 2012

Lantisor cu onix

lantisor cu onix in forma de picatura 12 lei

Onixul este considerate o piatra protective, care se poate purta cand se infrunta adversari in conflicte de toate tipurile sau cand se strabate o strada intunecata noaptea tarziu.
In ceremonialul clasic de magie se purtau imagini sculptate in onix cu capului zeului Marte sau cu chipul eroului Hercules.
Indienii si persanii credeu ca purtarea onixului ii proteja de deochi. Credeau ca introducerea unui mineral de onix in stomacul unei femei gravide ii usura si grabea nasterea.
Onixul nu este folosit doar pentru protectie, dar si ca metoda de aparare impotriva negativismului constient indreptat spre o persoana.
Aceasta piatra a fost utilizata si pentru a reduce impulsurile sexuale necontrolate.
Datorita legaturii stranse si puternice a contrastului intre straturile de alb si negru din unele soiuri de onix s-au putut sugera legaturi cu romantismul. In India, onixul se recomanda ca masura de protectie pentru relatii armonioase, astfel se pastrau la distanta orice tulburari din cadrul cuplului.
De asemenea, s-a considerat ca onixul intarea credinta ca nu exista moarte, si sprijinea idea de reincarnare. Onixul facilita contactul psihic cu persoanele decedate, ajuta simturile si mediumurile sa aduca mesaje de la cei morti.
Se considera ca onixul este piatra celor nascuti in zodia leului, precum si piatra pretioasa pentru aniversarea celei de-a VII-a aniversari a casatoriei. Onixul negru este de piatra pretioasa pentru aniversarea a 10 ani de casatorie.
Onixul ca piatra a lunii de nastere include capacitatea de a implora, ceea ce poate ajuta la conducerea propriului destin si la consolidarea increderii. Acesta piatra ofera suport in vremuri dificile si reprezinta centre de energie in momente de stres fizic sau mental. Onixul ofera si darul de a deciziilor intelepte.sursa http://www.elabijou.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=20:onix&catid=6:pietre-semipretioase&Itemid=6




No comments:

Post a Comment